استاندار اصفهان در بازدید از نیروگاه شهید منتظری مطرح کرد
اهداف سال 1401 «قرارگاه هوای پاک» محقق نشد

استاندار اصفهان از تلاش برای حل بحران برق و آب در اصفهان با توسعه سیکل ترکیبی و انرژی خورشیدی در آینده خبر داد.
رخدادشهر: مهدی جمالی نژاد در حاشیه بازدید از نیروگاه شهید محمد منتظری با اشاره به راهکارهای مقابله با چالشهای تأمین برق و آب اظهار کرد: با توجه به مشکلات گسترده در سال گذشته، به ویژه در حوزه برق، تمرکز اصلی بر بهینهسازی نیروگاه شهید منتظری به عنوان مهمترین مرکز تولید انرژی در استان و کاهش آثار زیستمحیطی آن است.
وی افزود: مسئولان نیروگاه اعلام کردند توسعه سیکل ترکیبی در نیروگاهها و افزودن انرژی خورشیدی به شبکه سراسری، از اولویتهای امسال خواهد بود.
استاندار اصفهان با تاکید به طرح موضوع محدودیتهای اقتصادی در بخش انرژی و نیاز به هماهنگی با وزارت نیرو، رئیسجمهور و دیگر نهادهای مرتبط بیان کرد: همچنین، راهحلهایی مانند مشارکت بخش خصوصی در پروژههایی نظیر احداث نیروگاههای خورشیدی در شهرکهای صنعتی و صنایعی مانند فولاد مبارکه بررسی شد.
جمالی نژاد با اشاره به بحران آب به عنوان چالش همزمان استان و کشور خواستار صرفهجویی جدی در مصرف آب شرب و بهینهسازی الگوی استفاده از منابع آبی شد.
جمالینژاد تاکید کرد: غفلت از زیرساختهای آب و برق در دهه گذشته، اکنون به مشکلات حادی تبدیل شده است.
وی بیان کرد:بر اساس این گزارش، برنامهریزی برای افزایش بهرهوری در مصرف انرژی و آب، همراه با فرهنگسازی عمومی، به عنوان راهکار بلندمدت در کنار اقدامات فنی دنبال خواهد شد.
استاندار اصفهان گفت: انتظار میرود با اجرای پروژههای ترکیبی و خورشیدی، فشار بر شبکه برق استان اصفهان کاهش یافته و از تکرار بحران سال گذشته جلوگیری شود.
بهینهسازی نیروگاه شهید منتظری نیازمند بازنگری است
در ادامه این بازدید استاندار اصفهان در نشست مشترک با مدیرعامل نیروگاه شهید محمد منتظری با اشاره به چالش های پیشروی حل مسئله مشکلات فنی مرتبط با سیکلهای ترکیبی در نیروگاههای استان، ازتحقق نیافتن اهداف «قرارگاه هوای پاک» در سال ۱۴۰۱ انتقاد کرد.
جمالی نژاد تأکید کرد: اگرچه این طرح کلید خورد، اما به سرانجام نرسیده و حل این معضلات نیازمند تقسیم کار به مراحل مشخص، تعیین تکلیف شفاف برای دستگاههای مسئول و حمایت جدی دولت است.
استاندار اصفهان با بیان اینکه «نامهنگاری به معنای پایان کار نیست، بلکه آغاز اقدام عملی است»، خواستار هماهنگی فوری با وزیر نیرو برای احصای کمکهای دولتی و رفع موانع فنی تحقق نیروگاههای سیکل ترکیبی شد.
وی تصریح کرد: بهینهسازی نیروگاهها، بازچرخانی منابع و رفع مشکل جابهجایی در سیکلهای ترکیبی باید در اولویت قرار گیرد.جمالینژاد گفت: شرایط کنونی بسیار دشوار است و ضروری است تمامی راهکارهای فنی و اجرایی بدون تأخیر عملیاتی شوند.
وی همچنین بر لزوم تدوین برنامه عملیاتیِ چندمرحلهای با زمانبندی مشخص و نظارت مستمر برای حصول اطمینان از پیشرفت پروژهها تأکید کرد و افزود: تنها با عزم جدی و پشتیبانی و پیگیری همهجانبه میتوان به بهبود کیفیت هوا و کاهش آلایندگی نیروگاهها امیدوار بود.
انتهای پیام/